Hozzávalók:
uborka,
zöldpaprika,
paradicsom,
olíva olaj,
almaecet,
A díszítéshez: paradicsom, uborkaszeletek.
*
Elkészítés:
Azt vallom, hogy a saláta is jobban esik, ha szépen van tálalva.
Egy hagyományos vegyes saláta is ízletesebb, ha szépen kerül az asztalra.
A díszítést készítem el először, a maradék belekerül a salátába.
A legszebb paradicsomokat kettévágom, a közepét kinyomom alma magozóval.
Az uborkákat kettévágom, a közepükből két szép szeletet zöldséghámozóval kivágok, ezeket középen kettévágom, majd feltekerem, és beillesztem a paradicsom közepébe.
A maradék uborkát felkockázom, és hozzádarabolok paradicsomot, és zöldpaprikát, ízlés szerinti arányban.
Csak extra szűz olíva olajat, és kevés almaecetet használok az ízesítésére.
Tálalás után a saláta tetejére helyezem az ehető díszt.