Hozzávalók:
fél üveg nagozott meggybefőtt (levével együtt)
fél üveg magozott szilvabefőtt (levével együtt)
1 egész alma
1 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál liszt
1,5 dl tej
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 csomag vaníliás cukor
4 dl víz
*
Elkészítés:
Úgy készítettem, hogy fél üveg meggybefőttet, fél üveg szilvabefőttet beleöntöttem egy lábosba, + 1 egész almát meghámoztam, apró kockákra vágtam, s azt is beleraktam, majd még kb.
2-3 dl vizet öntöttem hozzá.
Raktam bele 1 evőkanál kristálycukrot, 1 mokkáskanál őrölt fahéjat, 1 csomag vaníliás cukrot, s felforraltam.
Amíg felforrt, addig egy bögrébe raktam 1 lapos evőkanál lisztet, 1 és fél dl tejet, majd villával jól összekevertem.
A felforrt levest félrehúztam, s teaszűrőn beleöntöttem ezt a lisztes-tejes habarást, s megkevertem, majd visszaraktam a gázra, s kb.
8 percig forraltam – kevergettem, nehogy leégjen, s hogy csomómentes legyen – majd elzártam alatta a gázt, s készen is van a vegyes gyümölcsleves.
De lehet bármilyen gyümölccsel elkészíteni.
Nyáron szoktam friss őszibarackkal, vagy akármilyen befőttből el lehet készíteni.
Szoktam tenni bele néha 1 egész banánt is karikára vágva, de akár kiwivel is nagyon finom.