Hozzávalók:
1 kg alma
3-4 szem körte
20 dkg rózsaszirom ha lehet piros
80 dkg cukor
2 szép citrom
1 csipet fahéj
1 csillag ánizs
*
Elkészítés:
ismét hoztam egy saját receptet Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom A szép rózsaszirmokat ha leszedtük levágjuk a végéről a pici fehér foltját majd óvatosan átmossuk Ezután egy külön fazékba megfőzzük, akkor jó ha a szirmok kifehérednek.
A gyümölcsöt megmossuk, az almát, körtét meghámozzuk, a citromot felkarikázzuk kevés vízben előfőzzük együtt Azután a citromot kivesszük a vízből és ha minden jól megfőtt összeturmixoljuk, közben a rózsaszírmokat ha megfőtt szintén összeturmixoljuk.
A két féle szirupot összeöntjük és belerakjuk a cukrot a fahéjat és az egész csillag ánizst amit majd a végén kiemelünk és még 20 percig főzzük Az üvegeket forró ecetes vízzel átöblítjük, így nem kell tartósítószer sem.
Ha felforrt újra, üvegekbe rakjuk.
Majd száraz dunsztba tesszük és ott hagyjuk kihűlni.
Nagyon finom és egészséges lekvárunk lesz.
Jó étvágyat hozzá.