Hozzávalók:
Hozzávalók:
20-30 dkg cseresznye
15-20 dkg trópusi gyümölcs mix
egyéb gyümölcs
citrom vagy narancs
Fűszerek:
szegfűszeg
fahéj
csipet só
cukor vagy barna cukor
vaníliás cukor
Kiegészíthető: bármilyen gyümölccsel, csillag ánizzsal, menta, narancslé, méz, kókusztej, tejföl…. stb. merészek vagy akik kedvelik borral is készíthetik :).
*
Elkészítés:
Elkészítés : A megtisztított cseresznyét a többi gyümölccsel együtt egy lábasba helyezzük úgy, hogy a víz bőven ellepje, és ízlésünknek megfelelően megfűszerezzük, cukrozzuk és bele rakjuk a kifacsart narancs vagy citrom levét, majd kb.
15-20 percig készre főzzük.
Én kb.
6-8 ek.
cukrot rakok bele és 1 egész fahéjat főzök bele 5-10 db szegfűszeggel együtt.
Majd 10-15 perc főzés után hideg tejben 2-3 csomag pudingot elkeverünk csomómentesre és belekeverjük a lábasunkba, de vigyázva arra, hogy csomómentes legyen.
Majd lehűtjük és hűtve tálaljuk tejszínhabbal vagy vanília fagylalttal.
Remek hűsítő étel 🙂 Tálalás: tejszínhabbal vagy esetleg hideg vanília fagylalttal 🙂