Hozzávalók:
3-4 evőkanál bio zabpehely
hajdina liszt
1 db vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
víz,
őrölt pirospaprika,
olíva olaj,
só, bors
olaj a sütéshez
Tálaláskor: jégsaláta, paradicsom, uborka
Ketchup: bio sűrített paradicsom, bio almaecet, gyümölcscukor, só, bors, víz
*
Elkészítés:
– a zabpelyhet vízbe beáztatjuk, hogy ellepje. Hagyjuk kb. 20 percet állni.
– a vöröshagymát olíva olajon megpirítjuk és hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát,
– összekeverjük a vöröshagymás-paprikás mártást a zabpehellyel és a maradék fűszerrel, majd annyi hajdina lisztet adunk hozzá, hogy formázhatóvá váljon.
– olajban kisütjük
Ketchup: a sűrített paradicsomot felhígítjuk vízzel, öntünk hozzá egy kis almaecetet, sót, borsot, gyümölcscukrot és már készen is van. 🙂