Hozzávalók:
Tésztához:
10 dkg vaj, vagy margarin
30 dkg liszt
4 tojássárga
20 dkg porcukor
2 dl tej
1 cs. sütőpor
2 ek. kakaópor
15 dkg sárgabarack lekvár
Habhoz:
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
pár csepp citromlé
*
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, majd a vajjal, vagy margarinnal tovább keverem, végül hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet a tejjel felváltva. Elfelezem a tésztát, felébe belekeverem a kakaóport. Zsírozott, lisztezett tepsibe kanalanként beleszaggatom a kétféle tésztát felváltva, olyan lesz, mint egy sakktábla. Közepes hőmérsékleten megsütöm. Ezután megkenem a lekvárral, majd ráteszem a tojásfehérjéből és cukorból, pár csepp citromlével vert kemény habot és kicsire véve a hőmérsékletet már csak szárítom.