Hozzávalók:
a tésztához: 4 tojássárga
*
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverem,puha vajjal tovább verem,majd hozzáadom a tejet és a sütőporral elkevert lisztet.A masszát kettéveszem és a másik felébe belekeverem a két kanál kakaóport.Egy 30x25cm-es tepsit kivajazok és sorban a színeket váltva kanállal beleszaggatjuk a tésztát.Előmelegített sűtőben 180fokon,légkeverésnél 160fokon 25 perc alatt megsütőm.Amig sül pont annyi idő alatt elkészítem a habot a tetejére.Hab:4 tojásfehérjét felverem habnak,a citromlevet és a cukrot apránként hozzáverem.Majd egy 2dl vizzel felöntött lábas főlé helyezem a habüstöt és alatta a viz csak gyöngyözzön és 2 percenként verek rajta.Ezt kb 20 percig,az alatt kisül a tészta.A meleg tésztát még a tepsiben megkenem lekvárral és a felfőzött tojáshabot egyenletesen rákenem és 50 fokon szárítom 30 percig a sütőben.Picit pihen és lehet szeletelni vizes késsel.