Vasi pecsenye karajból

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

LigetiK

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Vasi pecsenye karajból

Vasi pecsenye karajból

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 kg sertéskaraj
6 gerezd fokhagyma
4 dl tej
ízlés szerint só
6 ek finomliszt
1 ek pirospaprika
8 ek étolaj

*

Elkészítés:

A karajt kicsontozom, felszeletelem, enyhén kiklopfolom és besózom.
Az áttört fokhagymákat elkeverem a tejben és belerakom a hússzeleteket. Legalább 2-3 órát hagyom a fokhagymás tejben. A legjobb előző este elkészíteni ezt, mert minél többet pácolódik, annál puhább, ízletesebb lesz.
A sütéshez, egy serpenyőben felforrósítok 4 evőkanál olajat, közben összekeverem a lisztet a pirospaprikával és megforgatom benne az enyhén lecsepegtetett húst. Megsütöm először az egyik felét, majd megfordítom és a másik felét is. Egyszerre 4 szeletet sütök, majd papírtörlővel kitörlöm a serpenyőt.
Újabb 4 evőkanál olajon, megsütöm a következő adagot.
Petrezselymes krumplival tálalom.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Vasi pecsenye karajból