Hozzávalók:
6 szelet sertéstarja
3 dl tej
3-4 gerezd zúzott fokhagyma
1 tk. piros paprika
kb 10 dkg liszt
só
őrölt bors ízlés szerint
A sütéshez:
1/2 liter olaj
A körethez:
70 dkg fűszeres burgonya
*
Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoltam, enyhén megsóztam, őrölt borssal meghintettem, majd egy tálba leraktam.
Fokhagymával összekevert tejjel leöntöttem.
Megkevertem és a hűtőbe tettem.
Ezt sütés előtti napon megtettem, közbe kevergettem párszor.
Másnap a lecsepegtettem róla fokhagymás tejet, majd paprikás lisztbe forgattam és olajban fedő alatt lassú tűznél kisütöttem.
Nagyon finom.
A burgonyát étolajban kisütöttem.
Házi savanyúsággal fogyasztottuk.