Vasi meggyes rétes

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Edit

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Vasi meggyes rétes

Recept leírás:

Hozzávalók:

A tésztához:
4 rúdhoz:
3 kefir 175 gr
3 egész tojás
60 dkg finomliszt (kb)
pici só
A töltelékhez:
1 kg magozott meggy
Cukor ízlés szerint
A tészta lekenéséhez:
2,5 dl étolaj
25 dkg finomliszt
A tészta lapok lekenéséhez:
4 ek étolaj
A rudak lekenéséhez:
4 ek étolaj

*

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból, a kefireket, tojásokat összedolgozzuk kevés sóval és a liszttel, hogy rétestészta állagú legyen.
Cipót formálunk belőle és téglalap alakúra kinyújtjuk.
Olajból, lisztből zsemleszínű rántást készítünk (nem folyósat) 2,5 dl étolaj, 25 dkg liszt, kihűtjük és a kinyújtott tésztára kenjük.
(ettől lesz majd leveles a rétesünk)
Felcsavarjuk, mint a bejglit és 4 részre osztjuk.
A meggyet cukorral megszórjuk.
Kicsi fahéjat vagy szegfűszeget is tehetünk rá.
Lecsepegtetjük.
Mindegyiket egyenként kinyújtjuk, étolajjal lekenjük, meggyel megszórjuk.
Feltekerjük, tepsibe helyezzük és mindegyik rudat étolajjal lekenjük és 200 fokon megsütjük.
Amikor szép piros, akkor kész.
Kivesszük a sütőből, kicsit megszórjuk porcukorral, konyharuhával letakarjuk, kicsit megnyomkodjuk.
10 perc után szeletelhető és porcukorral hinthető.
Bármilyen töltelékkel nagyon finom.

Vasi meggyes rétes

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Vasi meggyes rétes

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!