Vasalt csirkecomb tzatzikivel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Vasalt csirkecomb tzatzikivel

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 db nagyobb csirkecomb
2 db kígyó uborka
4 dl joghurt
3-4 gerezd fokhagyma

grill fűszer
őrölt fehér bors
őrölt fekete bors
oregánó
étolaj
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu

*

Elkészítés:

Előkészítés: Az uborkát vékony csíkokra vágjuk, besózzuk. A fokhagymát apróra vágjuk. A csirkecombokat kicsontozzuk óvatosan, hogy ne essenek szét. Ha kapunk csirkecomb filét azzal könnyebb dolgunk van. A húst grillfűszerrel megszórjuk,őrölt borssal,oregánóval ízesítjük  és állni hagyjuk fél órát.
Elkészítés: Az uborkát kinyomkodjuk és összekeverjük az őrölt fehér borssal, fokhagymával és a joghurttal. Sózni már nem kell. A húst grillen vagy serpenyőben megsütjük úgy, hogy sülés közben egy kisebb fazékkal vagy lábossal /amibe előzőleg vizet engedünk, hogy nehezebb legyen/ lenyomjuk, vasaljuk. Eredetileg faszenes vasalóval készítik grillen vagy rostlapon. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Tálalásnál a salátával kínáljuk.

Vasalt csirkecomb tzatzikivel

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Vasalt csirkecomb tzatzikivel

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!