Hozzávalók:
Különleges csemegeubi 5l-es üveghez:
uborka,amennyi belefér az üvegbe
kapor,meggyfa levél,borsfű
Léhez: 20 dl
Svéduborka: 4000 g
Léhez: 6 dl
*
Elkészítés:
Különleges csemegeubi:Az üvegben szépen elrendezzük az uborkát,a kaprot,borsfüvet,meggyfa levelet tehetjük az üveg aljára és az uborka közé is.
A lének valókat felforraljuk,kihűtjük.
A nátrium-benzonátot kevés forróvízben feloldjuk,a hideg léhez keverjük,és az üveget feltöltjük vele.Lezárjuk,és már mehet is a helyére.
Svéduborka:Az uborkát,és a hagymát legyaluljuk.
A léhez valókat összekeverjük,a tartósítót ugyanúgy feloldjuk,így tesszük hozzá.
Ráöntjük a hagymás uborkára,pár órát állni hagyjuk,
üvegekbe töltjük,felöntjük a lével,kicsit pihentetjük,ha kell utánnatöltünk,és lezárjuk az üvegeket