Hozzávalók:
20 dkg száraztészta (spagetti)
50 dkg tehéntúró
2 dltejföl
10-15 dkg kristálycukor
10 dkg vaj (Ráma)
3 db tojás
6 db kész réteslap
2 cs. Vaníliás cukor
Reszelt citromhéj
Csipet só
*
Elkészítés:
A száraztésztát bő lobogó sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és hidegvízzel leöblítjük.
A tehéntúrót fémszitán áttörjük, hozzákeverjük a tojások sárgáját, a fele cukrot,
a fele vajat felolvasztva ,vaníliás cukrot , tejfölt és a reszelt citromhéjat.
A túrós masszába belekeverjük a megfőtt és kihűlt tésztát.
A tojások fehérjét csipet sóval és a maradék cukorral kemény habbá verjük.
Óvatosan, hogy a hab nagyon ne törjön, belekeverjük a túrós tészta keverékbe.
Közepes méretű jénait (kb. 25X35 cm) kivajazunk és az aljába 3 darab réteslapot fektetünk úgy, hogy mindegyik lapot levajazzuk. Beleöntjük tésztás túrós masszát, és a tetejét befedjük a maradék 3 réteslappal. Hasonlóan az aljához a tetejét is rétegenként vajazzuk.
170-180 fokos előmelegített sütőben arany barnára sütjük.(kb. 40 perc)
A sütőből kivéve kb. 20 percet pihentetjük, majd vaníliás porcukorral meghintve szeleteljük.
Apa
Lehet, hogy írok egy szakácskönyvet.(Reszkess Nigella)