Hozzávalók:
50 dkg finomliszt,
20 dkg sertészsír,
csipet só,
20 dkg kristálycukor,
1 tojás,
3 evőkanál tejföl,
1 sütőpor
A KRÉMHEZ:
1,2 liter tej,
9 evőkanál cukor,
3 csomag vaníliás pudingpor,
4 nagyobb alma,
4 evőkanál búzadara.
*
Elkészítés:
A tésztát összegyúrjuk és 1 órára hűtőbe tesszük.
1, 2 l tejben, 9 evőkanál cukorral megfőzünk 3 vaníliás pudingot.
4 nagyobb almát lereszelünk, nem kell kinyomkodni a levét!
Kettévesszük a tésztát, az egyiket zsírozott, lisztezett tepsibe nyújtjuk.
Megszórjuk 4 evőkanál búzadarával és rászórjuk az almát.
Rákenjük a megfőtt pudingot és sűrűn berácsozzuk a tészta másik felével.
Előmelegített sütőben kb.
40 perc alatt megsütjük.
Ha teljesen kihűlt, szeleteljük tepsi mérete 25cm x 37cm