Hozzávalók:
40dkg liszt,2db tojás,3dkg élesztő 1,5dl tej,5dkg olvasztott vaj,1csm vanilia puding,3dl tej,vaniliás cukor,3kanál cukor citromhéj,2evőkanál méz.Az szóráshoz: vaniliás porcukor
*
Elkészítés:
Az élesztöt langyos cukros tejben felfuttatom.A tálba beleteszem a lisztet,a mézet,van cukrot,a két tojás sárgáját és a felfuttatott élesztőt és beledagasztom az olvasztott vajat.30 percig kelesztem,Addig megfőzöm a pudingot a 3dl tejben a szokott módon.A tojásfehérjét habbá verem és a kihült pudinghoz keverem.A megkelt tésztát kinyújtom vékonyra és rákenem a pudingot.Mint a kalácsot feltekerem szorosan és a rudat 2cm széles szeletekre vágom sütőpapirral bélelt tepsibe rakom őket és előmelegitett sütőben 180fokon megsütöm.Vaniliás porcokorral szórom le.