Hozzávalók:
50 dkg liszt
2,5 dl tej+
1/2 dl olaj
2,5 dkg élesztö
2 tojássárgája
10 dkg cukor
csipt só .a végén a 10 dkg olvasztott vaj
*
Elkészítés:
az élesztöt felfuttatjuk és a tészta hozzávalóit ősszekeverjuk jó kidolgozzuk
-kelni tesszük
-a tésztát kelesztés után kinyujtjuk
-olvasztott vajjal megkenjük
-megszorjuk cukorral + darált dióval vagy mogyoróval
feltekerjük mint a bejglit
-újnyi vastagra vágjuk
-széjjel húzzuk a közepét egy kicsit
-benyomkodjuk
-sütőpapirral bélelt tepsibe sorakoztatjuk
-tojással megkenjük és a szokásos módon megfözzük a pudingot
-minden csiga közepébe egy kis kanállal teszünk
-még 15 percig kelesztjük ,majd 180 fokon megsütjük
-ha kihült porcukorral megszorjuk