Hozzávalók:
Tészta
35 dkg liszt
15 dkg porcukor
15 dkg vaj (v. 18 dkg zsír)
1 db tojás
1/2 cs sütőpor
2 db vaníliás cukor
reszelt citromhéj
1/2 citrom leve
Habos-lekváros krém hozzávalói:
1 db tojásfehérje
1 ek lekvár
2 ek porcukor
*
Elkészítés:
Elkészítése:
A tojásfehérjét kezdjük el habbá verni, majd először adjuk hozzá kanalanként a porcukrot. Amikor már majdnem teljesen kemény a hab, kanalazzuk hozzá a lekvárt, majd 1-2 percig még verjük tovább a habot, hogy teljesen sima állagú legyen.
A teljesen kihűlt, teli tésztára tegyünk egy kiskanál lekváros habot, majd helyezzük rá a kilyukasztott tésztát, és óvatosan nyomjuk egy kicsit össze.
Ezután szórjuk meg a tetejét ízlés szerint porcukorral.
Lekvárral is töltöttem.
Ez a tészta összeragasztás nélkül száraz, hűvös helyen 1-2 hétig is eltartható. Fogyasztás előtt 1-2 nappal ráérünk a habos krémmel összeragasztani.