Hozzávalók:
2 darab készen vett mézeslap (enyém 27 x 35 cm)
1 liter tej
3 csomag főzős vaniliapuding
kiskanálnyi vaniliapaszta (ennek híján 2 csomag vaniliás cukor)
30dkg. margarin
20 dkg. átszitált porcukor
A babapiskótához:
20 dkg. babapiskóta
3 dl. tej
kis csésze feketekávé
teáskanál őrölt fahéj
A mázhoz:
20 dkg. csokoládé
4 evőkanál étolaj
*
Elkészítés:
Most kivételesen nem sütöttem a lapokat, hanem a piacon vásároltam.
(Egy csomagban 4 darab volt, ebből kettőt használtam fel most.
) A tejben megfőzöm a pudingporokat, melyeket előzőleg egy kis hideg tejben csomómentesre keverek.
Ezt követően kihűtjük úgy, hogy ne bőrösödjön be a teteje.
Ha gyorsan van rá szükségem, akkor hideg vízbe állítom, és gyakran megkeverem.
Ha több időm van, akkor frissentartó fóliát szorosan a a puding tetejére teszek, így nem képződik víz a párától, s kevergetés nélkül hűl ki bőrösödés nélkül.
Közben a szobahőmérsékletű margarint kikeverem a porcukorral, hozzáadom a vanilia pasztát (vagy vaniliás cukrot), majd a kihűlt pudingot és jól elkeverem.
A krém felét rásimítom az egyik mézeslapra.
A 3 dl.
tejet meglangyosítom, hozzáadom a kávét és fahéjat, jól elkeverem.
A babapiskótákat megforgatom (nem áztatom!) ebben a tejben, majd szorosan egymás mellé téve, szabályosan felrakjuk a krémre.
Ezt követően a krém másik felét rásimítjuk, s befedjük a másik lappal.
Ilyenkor én egy tálcát teszek a tetejére, arra pedig 3 db.
dobozos tejet, mellyel lenyomtatom.
Így eltölt a hűtőben egy éjszakát.
Másnapra megpuhulnak a lapok.
Ekkor a darabokra tördelt csokoládét az olajjal gőz felett felolvasztjuk, s egyenletesen rásimítjuk a felső lapra.
Miután kicsit dermedt, egy éles, vékony pengéjű késsel bejelöljük a vágási vonalakat, (ilyenkor díszíthetjük akr cukorgyöngyökkel is) s teljes demedésig vissztesszük a hűtőbe.
Ezt követően szépen fel tudjuk szeletelni.