Hozzávalók:
40 dkg liszt
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
csipet só
fél citrom reszelt héja
25 dkg margarin
2 tojássárgája
1/2 mk szódabikarbóna
Mázhoz: csoki megolvasztva
*
Elkészítés:
A sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a szódabikarbónát elkeverjük a lisztben, majd belemorzsoljuk a margarint, és a tojások sárgáit hozzáadva, összegyúrjuk. Hűtőbe rakom fél órára , hogy könnyebben tudjak vele dolgozni.
Majd lisztezett deszkán átgyúrom és kinyújtom 8 mm vastagságúra és kiszagatom elöszőr nagy kerek formával utánna meg a közepét egy kisebbel. Sütőpapírral kibélelt tepsíbe rakom és 10 perc alatt megsütőm. Hagyom kihűlni addig a csokit felolvasztom és belemártom őket. Rácsra rakom 🙂