Vaníliás kacsamell mentás brokkolikrémmel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Jenis

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Vaníliás kacsamell mentás brokkolikrémmel

Recept leírás:

Hozzávalók:

fél bőrös kacsamell filé (~35 dkg)
1 rúd vanília
őrölt fekete bors
néhány csepp citromlé
1 kk olaj
1 fej brokkoli
1 csapott kiskanál só
bő marék friss mentalevél

*

Elkészítés:

A vaníliarudat hosszában ketté vágom és belsejével felfelé egy fedeles hőálló tál aljába teszem. A sütőt előmelegítem 100 °C-ra. Először alaposan megtisztítom a kacsa bőrét, ha kell (általában kell, nekem most kivételes szerencsém volt) leszedem a maradék tollat és az esetleges tokokat. Lehártyázom a húst, megmosom hideg vízzel és papírtörlővel szárazra törlöm. Egy teflon serpenyőben kevés olajat hevítek és a már forró olajba teszem a kacsamellet a bőrös oldalával lefelé. 2-3 perc alatt kisül a zsírja, ekkor megfordítom és a másik oldalát is megpirítom. Sütés közben mindkét oldalát megszórom kevés őrölt fekete borssal. Amikor ez kész átteszem a kacsamellet a vaníliarudakra, és lefedve a sütőbe rakom, 45 percig sütöm, utána forró sütőben még 5 percig pihentetem.
A brokkolit megmosom, lecsepegtetem. Levágom a leveleket és szárakat. A brokkolirózsákat egy csapott kiskanál sóval és annyi vízzel, ami éppen ellepi felteszem főni. Ha megpuhult egy bögrébe leöntöm a főzővizet és várok pár percet, amíg hűl (hideg vizes lemosással gyorsítható a folyamat, ha valaki siet). A brokkolit botmixerrel pürésítem, ha kell még hígítani, krémesíteni teszek hozzá a főzővízből. A mentaleveleket lecsipkedem a szárról és a brokkolipürébe szórom, majd újra a botmixer következik.
Melegen mentalevélkével díszítve tálalom.

Vaníliás kacsamell mentás brokkolikrémmel

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Vaníliás kacsamell mentás brokkolikrémmel

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!