vaníliás gesztenyés koszorú

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

epertündér

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Haladó

vaníliás gesztenyés koszorú

Recept leírás:

Hozzávalók:

tésztához
40 dkg liszt
10 dkg margarin
1 tojás sárgája
kb 2 dl tej
3 dkg élesztő
3 dkg cukor
A tészta hozzávalóit kidagasztjuk és 35 percig letakarva kelni hagyjuk!
Közben elkészítjük a 2 féle krémet!
Vaníliás krém
4 dl tej
1 csomag vaníliás puding pór
5 dkg vaj
10 dkg cukor

*

Elkészítés:

A tejből és a cukorból meg a puding porból pudingot főzünk és még tűzről levéve forrón bele keverjük a vajat !
Gesztenyés krém
1 csomag gesztenye massza
fél dl tej
1 tojás felverve
A masszát a tojással és tejjel krémmé keverjük!
Meg kelt tésztát vékonyra nyújtjuk rá kenjük a még langyos vaníliás krémet erre a gesztenyéset majd fel tekerjük mint a kalácsot !Kb 3 centit a végén hagyni a többit hosszában félbe vágjuk a két felet meg tekerjük párszor és koszorút formálunk belőle !Tetejét kis tejjel össze kevert tojás sárgájával és 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük!Ha közben pirosodna nagyon a teteje,alufóliával letakarjuk !

vaníliás gesztenyés koszorú

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

vaníliás gesztenyés koszorú