Hozzávalók:
A tésztához: 50 dkg
Töltelékhez
1 cs vanília puding
10 dkg cukor
4 dl tej
Tetejére
1 tojás a kenéshez
*
Elkészítés:
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalókkal jól kidagasztjuk. Két részre vágjuk, és mindegyiket gombócoknak kidolgozzuk. Meleg helyen kétszeresére kelesztjük mindkét tésztát. Közben megfőzzük a vaníliás pudingot kicsit sűrűbbre a 4 dl tejjel. Ha megkelt a tésztánk jól,
mindegyiket egyformára kinyújtjuk3-3 részre osztjuk és a kihűlt pudingot mindegyikbe egy csíkban belerakjuk majd külön mindegyiket feltekerjük .Majd hármas fonatban befonjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Tetejét megkenjük jól tojással és 160 fokon 25 perc alatt megsütjük.