Hozzávalók:
Tészta
60 dkg liszt
1 kisk.só
3 evők. cukor
3 dl. langyos tej
6 dkg puha vaj
1 tojás
2 tojássárgája
3 dkg élesztö
Krém
6 dl tej
2 cs.vaniliás puding
-6 evők. cukor
2 cs, vaniliás cukor
5 dkg vaj
Tetejére
2 evök. olvasztott vaj
5 evők. kristálycukor
1 evök. fahéj
1 cs, vaniliás cukor
*
Elkészítés:
-az élesztőt langyos tejben 1 kávésk. cukorral felfutattjuk
-ha kész a tészta hozzávalóival kidagasztjuk
-45-50 percig kelesztjük
közben elkészitjük a vaniliás krémet
-megfözzük a pudingot és még melegen belekeverjük a vajat
-majd kihütjük
-a megkelt tésztát lisztezett felületre boritjuk
-elfelezzük és hat -hat egyenlö részre osztjuk
-a darabokat gombóc formára igazitjuk ,majd egyesével hosszú csikot nyújtunk belölük
-az egyik végén az egyharmad részét derelye vágóval vagy késsel újjnyi széles csikokra vágjuk majd a másik végébe egy kanál pudingot teszünk és onnan kezdjük a feltekerést
-a megtöltött tésztákat sütöparirral bélelt tepsibe tesszük, letakarjuk és még 10-15 percet pihentetjük
-ezután a sütöt előmelegitjük
-a megkelt rudakat 12-15 perc alatt készre sütjük
-mig sülnek megolvasztjuk a vajat 2 evők.
-5-6 evők.kristálycukrot összekeverjük a fahéjjal
-a rudacskákat amikor kivesszük még melegen megkenjük a vajjal majd meghempergetjük a cukros fajéjban ,,,,vagy megszorjuk