Hozzávalók:
A tésztához: 60 dkg
A töltelékhez: 8 dl
AfrikaansAlbanianArabicArmenianAzerbaijaniBasqueBelarusianBulgarianCatalanChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDetect languageDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGeorgianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatinLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishThaiTurkishUkrainianUrduVietnameseWelshYiddish⇄AfrikaansAlbanianArabicArmenianAzerbaijaniBasqueBelarusianBulgarianCatalanChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGeorgianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatinLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishThaiTurkishUkrainianUrduVietnameseWelshYiddish
English (auto-detected) » Hungarian
*
Elkészítés:
1.) A 8 dl tejben 6 evőkanál cukorral felfőzzük a 2 csomag vaníliás pudingport és a tűzről levéve, még forrón belekeverjük a kis pohár tejfölt, majd hűlni hagyjuk.
2.) 1 dl langyos tejben az 1 teáskanál kristálycukorral felfuttatjuk az élesztőt.
3.) A liszt közepén kis mélyedésbe öntjük a felfutott élesztőt, adunk hozzá 2 evőkanál porcukrot, a pici sót, majd 3 dl tejjel jól összedolgozzuk.
4.) Adunk a tésztánkhoz 1 egész tojást és 10 dkg olvasztott margarint, majd ezekkel is jól kidolgozzuk és kétszeresére kelesztjük.
5.) A kétszeresére kelt tésztánkat ( az egész nagy cipót egyszerre ) gyúródeszkán, állandó lisztezéssel, kinyújtjuk. Ha jól dolgoztunk, gyönyörű könnyű, hólyagos a tésztánk és a gyúródeszka egész felületére kinyújtható.
6.) A pudingkrémet egy krémkaparóval rákenjük a kinyújtott tésztára, késsel két részre vágjuk majd felcsavarjuk 2 tekercsbe.( A gyúródeszka keskenyebb oldalától csavarjuk befelé a tésztát, így végül a deszka közepén lesz 2 tekercsünk.)
7.) Szeletekre vágva sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben sütjük.
AfrikaansAlbanianArabicArmenianAzerbaijaniBasqueBelarusianBulgarianCatalanChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDetect languageDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGeorgianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatinLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishThaiTurkishUkrainianUrduVietnameseWelshYiddish⇄AfrikaansAlbanianArabicArmenianAzerbaijaniBasqueBelarusianBulgarianCatalanChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGeorgianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatinLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishThaiTurkishUkrainianUrduVietnameseWelshYiddish
English (auto-detected) » Hungarian