Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
6 db házi tojás
1 db sárgarépa
10 dkg pirított dió
1 kávéskanál természetes szódabikarbóna
5 dkg nádcukor cukor/ nyírfacukor
6 evőkanál tönköly fehér liszt
bio vanília
Krém hozzávalók:
1 liter tej
25 dkg vaj
10 dkg nádcukor/nyírfa cukor
kurkuma vagy 2 tojás sárgája
2 db bio citrom héja és leve
bio vanília
4 evőkanál tönköly fehér liszt
*
Elkészítés:
Elkészítése a tésztának:
– a tojások sárgáját-fehérjét külön-külön verjük fel. A sárgájába teszünk 3 evőkanál nádcukrot.
– a répát lereszeljük és a pirított diót durvára összedaraboljuk, majd összekeverjük a liszttel és a szódabikarbónával
– a sárgájába óvatosan belekeverjük a sárgarépás keveréket, majd a felvert tojások fehérjét
– három lapot sütünk
Elkészítése a krémnek:
– a tejet, cukrot, citrom héját, kurkumát feltesszük főzni
– majd belekeverjük a lisztet-csomó mentesre
– felfőzzük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a citrom levét és a vajat
– kihűtjük
Összeállítás:
– Egyszerűen a lapok közé krémet töltünk, és a hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket!
Jó Étvágyat!