Hozzávalók:
Tésztához: 80 dkg
15dkg margarin vagy zsír
5dltej
2 egész tojás+1 a lekenéshez
4ek cukor
5dkg élesztő
1kis kanál só
Töltelék: 2 cs
7dl tej
6ek cukor
ízlés szerint mazsola
1cs vaniliáscukor
1ek étkezési keményítő
5dkg vaj
Tetejére: ét tortabevonó
étolaj
*
Elkészítés:
A hozzávalókból a szokásos módon kelttésztát dagasztunk,duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket.Felteszünk 6dl tejet a tűzre,a pudingport a cukorral,vaniliáscukorral,keményítővel,és1dl tejjel simára keverjük,és a forrásban lévő tejhez adjuk,felfőzzük.Belekeverjük a vajat,mazsolát,kihűtjük.
Kettévettem a tésztát,mert könnyebben nyújtottam,kb5-6mm vastag téglalapra.Ízlés szerint akkora négyzetekre vágjuk,amilyen batyukat szeretnénk,én kb8x8-ra.A töltelékből a négyzetek közepére halmozunk 1 kanálnyit,majd a csücsköket összecsippentjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,tojással lekenjük,20percet pihentetjük,és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
Mikor már langyosra hültek,csokival lecsurgatjuk.