Vaniliás batyu

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Dzsédzsé

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

90

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Vaniliás batyu

Vaniliás batyu

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Tésztához: 80 dkg
15dkg margarin vagy zsír
5dltej
2 egész tojás+1 a lekenéshez
4ek cukor
5dkg élesztő
1kis kanál só
Töltelék: 2 cs
7dl tej
6ek cukor
ízlés szerint mazsola
1cs vaniliáscukor
1ek étkezési keményítő
5dkg vaj
Tetejére: ét tortabevonó
étolaj

*

Elkészítés:

A hozzávalókból a szokásos módon kelttésztát dagasztunk,duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket.Felteszünk 6dl tejet a tűzre,a pudingport a cukorral,vaniliáscukorral,keményítővel,és1dl tejjel simára keverjük,és a forrásban lévő tejhez adjuk,felfőzzük.Belekeverjük a vajat,mazsolát,kihűtjük.
Kettévettem a tésztát,mert könnyebben nyújtottam,kb5-6mm vastag téglalapra.Ízlés szerint akkora négyzetekre vágjuk,amilyen batyukat szeretnénk,én kb8x8-ra.A töltelékből a négyzetek közepére halmozunk 1 kanálnyit,majd a csücsköket összecsippentjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,tojással lekenjük,20percet pihentetjük,és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
Mikor már langyosra hültek,csokival lecsurgatjuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Vaniliás batyu