Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 késhegynyi só
2 ek cukor
1 cs sütőpor
150 ml víz
A töltelékhez:
1 kg alma
2 ek búzadara
2 ek citromlé
1 cs vaniliás cukor
A krémhez:
5 dl tej
2 cs vaniliás pudingpor
7 ek cukor
*
Elkészítés:
A krémhez a pudingot a tasak hátulján lévő leírás szerint megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A tésztához keverjük össze a lisztet a sütőporral, majd a kockázott margarint adjuk hozzá.
Dolgozzuk össze jól, majd tegyük bele a sót, a cukrot és a langyos vizet.
Gyúrjuk össze jól, majd fóliával letakarva 15-20 percet pihentessük a hűtőbe.
Közben az almát reszeljük le, nyomkodjuk ki, és adjuk hozzá a citromlevet és a vaniliás cukrot.
Lassú tüzön dinszteljük 3-4 percet.
Amikor az alma már kezd pirulni, adjuk hozzá a búzadarát és vegyük le a tűzről.
A tésztánkat osszuk 3 egyenlő részre, majd lisztezett deszkán nyújtsuk akkorára, amekkora a tepsink.
Kivajazott tepsibe tegyük az első lapot, szúrkáljuk meg villával és erre öntsük rá az almás tölteléket.
Fedjük be a következő kinyújtott lappal, erre pedig a vaniliás krémet kenjük rá.
Végül a harmadik lappal zárjuk le.
Szúrkáljuk meg villával, majd előmelegített sütőben 35-40 perc alatt süssük készre.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Tipp: A vaniliás krém elég kemény lesz, ha teljesen kihűl, érdemes robotgéppel lazítani, hogy kenhető legyen.