Hozzávalók:
Rolád:
8 tojás
8 kanál liszt
8 kanál cukor
1 csomag sütőpor
3 EK kakaó
Krém:
4 dl tej
1 csomag vaniliás pudingpor
15 dkg cukor
25 dkg vaj
8 db vékony szeletekre vágott szilva
*
Elkészítés:
2 x 4 ntojásból a szokásos módon piskótát sütünk. Az egyik felébe 3 EK kakaót teszünk hogy barna piskótát kapjunk. Ha megsültek a lapok akkor vizes konyharuhába becsavarjuk és hűlni hagyjuk.
Közben elkészitjük a krémet: a 4 dl tejből és a pudingporból pudingot főzünk.. Míg hűl a puding addig kikeverjük habosra a vajat és a cukrot, majd összebegyítjük a kihűlt pudinggal.
A kihűlt tésztát stétterítjük. A barna lapot megkenjük krémmel, közepébe szilvaszeleteket rakunk és ráhelyezzük a sárga lapot. Ezt is megkenjük krémmel, szilvát rakunk rá és az egészet /a két lapot egyben/ feltekerjük. Tetejét megkenjük a maradék krémmel és diszitjük szilvával, kakaóporral.


