Hozzávalók:
25X30-as tepsire lessz szükség,+ – 1-2 cm.
25 dkg liszt,plusz a nyújtáshoz pár evőkanál
9 dkg porcukor
fél csomag sütőpor
5 dkg vaj/margarin
4 dkg méz,1 db egész tojás,2 evőkanál tej
A krémhez
1 cs. vaníliás főzős pudingpor,1 cs bourbon vaníliás cukor
4 dl tej,10dkg kristály cukor,
25 dkg vaj/margarin, 10 dkg porcukor
Teteje, ha ribizlivel csináljuk akkor 20-25 dkg ribizli,piros tortazselé
(én a saját meggylekváromat használtam,és arra tortazselé)
*
Elkészítés:
A tésztához az 1 tojást, a mézet és a tejet habverővel alaposan elkeverjük, a száraz hozzávalókat összekészítjük és a nedves hozzávalóval alaposan összedolgozzuk.
FIGYELEM, ez a tészta a méz miatt nagyon ragacsos, a kézről is nehezen jön le, tilos lisztet hozzáadni !30 percre a fagyasztóban pihentetjük.
( fóliába csomagolva ) Ezután 3 egyenlő részre osztjuk, és majd 3 lapot sütünk.
Amíg pihen a tölteléket elkészítjük.
, A tejet a kristálycukorral feltesszük forrni, a pudingport az előkészített tejjel csomómentesre keverjük.
ha felforrt, vagy még mielőtt felforrna a pudingos részt a tejhez öntjük.
Sűrűre főzzük.
A vajat, a porcukorral habosra keverjük, és majd kihült pudinghoz ( én botmixerrel )hozzákeverjük.
Ezzel töltjük meg a lapokat.
Tipp:Ha valaki friss ribizlivel készíti pici krémet hagyjon a süti tetejére, így a szemek nem gurulnak le.
A lapokat 180 fokon, kb 8-10 percig világosra sütjük.
Vajazott, lisztezett tepsi háton sütjük.
Sütés előtt megszurkáljuk.
Az elkészült, és kihült lapokat megtöltjük, a tetejét megdíszitjük, és piros tortazselével szépen kanalanként beterítjük!!
Sok sikert és nagyon jó étvágyat kívánok hozzá.