Hozzávalók:
50 dkg. liszt
25 dkg. vaj
2dkg. élesztő
50 ml tej
4 tojássárga
5 dkg porcukor
Töltelék:
4 tojásfehérje
30 dkg. porcukor
15 dkg darált dió
1 kk gyenge ecet
*
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk és a többi összetevővel összegyúrjuk, letakarjuk és langyos helyen kb. 30 percig kelesztjük.
Ez alatt elkészítjük a tölteléket.
A tojásfehérjét a pocukorral gőz felett kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az ecetet, elkeverjük.
A megkelt tésztát 4 cipóra osztjuk és 2 mm. vastagra nyújtjuk.
Megkenjük a tojáshabbal, megszórjuk dióval, felcsavarjuk mint a bejglit és vizes késsel 2 cm-es szeletekre vágjuk.
Sütőpapíron sütjük kb. 25 percig.
Ajánlatos a lapokat egymás után kinyújtani és felcsavarni, amíg a másik sül hideg helyre tenni.
Így könnyebb szeletelni és nem kel túlságosan el a tészta.