Hozzávalók:
50 dkg sertéstarja
2 tojás
1 dl száraz fehérbor
1 dl tejföl
1 dl tejszín
zsemlemorzsa
só, bors, curry por
1 ek olaj a sütéshez
*
Elkészítés:
Ez eredetileg egy Frank Júlia recept, de átalakítottuk AMC főzési technikára, ezért tér a hozzávalók mennyisége is.
A tarját szeletelem, a tojásokat felverem a fűszerekkel. A hússzeleteket egyenként megforgatom a zsemlemorzsában és jól kiklopfolom.
Közben előmelegítek egy 2,5 l-es, 24 cm-es AMC alapelemet az első zöld jelzésig és beleöntöm az evőkanálnyi olajat. A hússzeleteket egyenkénr megmártom a fűszeres tojásban és hirtelen mindkát oldalukon megsütöm őket. Ha marad ki a fűszeres tojásból, azt is az edénybe öntöm. A kisült szeleteket tányérra szedem, a visszamaradt pecsenye szaftot pedig felengedem a borral, beleöntöm a tejfölt és a tejszínt is, ha szükséges, még fűszerezem, majd beleteszem a kisült hússzeleteket a mártásba. Lefedem és kb. 5 percig párolom.
Leveszem az ételt a Navigenióról és félreteszem, elkészítem a száraztészta köretet.
A szükséges mennyiségű száraz tésztát egy 3 l-es AMC edénybe öntöm, annyi vízzel engedem föl, hogy ellepje. Sózom, ráteszem a fedőt és kb 8 percig főzöm. A tésztát nem kell leöblíteni, teljesen fölszívja a vízmennyiséget és sokkal finomabb, mint a hagyományos főzési technikával készült tészta.
A húnak olyan puhának kell lennie, hogy villával, kés nélkül is fogyasztható legyen!