Hozzávalók:
A tésztához:
80 dkg liszt
1 dl olaj
1 ek cukor
0,5 l langyos tej
5 dkg éleszto
A toltelékhez:
1 csomag lágy margarin
3 tojássárgája
1 ek só
Tetejére:
1 tojás
reszelt sajt
koménymag
*
Elkészítés:
Kevés langyos tejben megfuttatjuk az élesztot. Osszedagasztjuk a tésztához valókat. KELESZTENI NEM KELL! Dagasztás után négyfelé vesszuk a tésztát.
Kozben a toltelékhez habosra kikavarjuk a margarint, a tojássárgáját és a sót.
Kinyújtjuk a tésztát és megkenjuk a toltelékkel. Feltekerjuk, mint a bejglit és 2 centis szeletekre vágjuk.
Tojással megkenjuk. Koménymaggal és reszelt sajttal megszórjuk. 200 fokon sutjuk, kb. 30 percig.