Vajdasági sós (és kakaós)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ibolya

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

80 dkg finomliszt
1 dl napraforgó olaj
1 ek cukor
0.5 l tej (langyos)
5 dkg élesztő
A töltelékhez:
20 dkg margarin, vagy vaj (lágy)
2 db tojássárgája
1 ek só
A tetejére:
1 db tojás
20 dkg sajt (reszelt)
köménymag, stb. ízlés szerint

*

Elkészítés:

Kevés langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, összedagasztjuk a tésztához valókat, keleszteni nem kell!
Dagasztás után négyfelé vesszük a tésztát, közben a töltelékhez habosra kikavarjuk a margarint, vagy vajat, a tojássárgát és a sót.
Kinyújtjuk, és megkenjük a töltelékkel, feltekerjük, mint a bejglit, és 2 centis szeletekre vágjuk.
Sütőpapíros tepsibe rakjuk, tojással megkenjük a tetejét, köménymaggal és sajttal megszórjuk, 10-15 percig hagyjuk még kelni a tepsiben, forró sütőben, 200 fokon, alul-felül sütéssel sütjük.
(Én csak 10 dkg vajat, sóval és egy tojás sárgájával kevertem ki a 2 rúdhoz, a másik két rúdhoz pedig cukrozott kakaót kevertem, előtte olvasztott vajjal megkentem az elnyújtott lapokat!)