Hozzávalók:
Tészta
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
4 dl tej
1 dl olaj
Töltelék
25 dkg margarin
3 nagyobb tojás sárgája
1 evőkanál só
15 dkg reszelt sajt
10 dkg sonka
Tetejére
1 tojás
20 dkg
sajt
ízlés szerint köménymag vagy szezámmag (én szezámmagot tettem )
*
Elkészítés:
Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben.
Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olajat, majd a maradék langyos tejjel jól összedagasztjuk.
A bedagasztott tésztát 4 részre osztjuk, külön keleszteni nem kell.
Közben elkészítjük a tölteléket is. A margarint a sóval és a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 10 dkg reszelt sajtot és az apróra vágot sonkát
A 4 részre osztott tésztát egyesével kinyújtjuk. A tölteték negyed részével megkenjük, és feltekerjük. Körülbelül kétujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk.
A tetejét tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
sütés 180 fok 25 perc