Vajdasági sós

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi5

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Vajdasági sós

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók: (tésztához)
80 deka liszt
2 deci olaj
fél liter tej
1 cs. élesztő(5 deka)
1 kanál cukor
1 csipet só
Krémhez:
25 deka Ráma margarin
3 tojás sárgája
1 evőkanál só

*

Elkészítés:

A langyos tejben cukorral felfuttatott élesztővel és a többi hozzávalóval meggyúrjuk a tésztát, 4 cipóba osztjuk, és letakarva pihenni tesszük(nem kell sokáig, elég csak míg a krém elkészül).
A krémhez a szobahőmérsékletű margarint a tojássárgákkal és a sóval kikeverjük jó krémesre.
A tésztacipókat egyenként kinyújtjuk szögletesre, kb 3 mm vékonyra, és mindegyik lapot megkenjük a krémmel, majd feltekerjük, mint a kalácsot. Laposra lapogatjuk, kb. 3 ujjnyi magas legyen. Tetejét megkenjük tojással és reszelt sajttal megszórjuk. Háromszög alakúra vágjuk és jó forró sütőben megsütjük.

Vajdasági sós

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Vajdasági sós

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!