Hozzávalók:
Hozzávalók: (tésztához)
80 deka liszt
2 deci olaj
fél liter tej
1 cs. élesztő(5 deka)
1 kanál cukor
1 csipet só
Krémhez:
25 deka Ráma margarin
3 tojás sárgája
1 evőkanál só
*
Elkészítés:
A langyos tejben cukorral felfuttatott élesztővel és a többi hozzávalóval meggyúrjuk a tésztát, 4 cipóba osztjuk, és letakarva pihenni tesszük(nem kell sokáig, elég csak míg a krém elkészül).
A krémhez a szobahőmérsékletű margarint a tojássárgákkal és a sóval kikeverjük jó krémesre.
A tésztacipókat egyenként kinyújtjuk szögletesre, kb 3 mm vékonyra, és mindegyik lapot megkenjük a krémmel, majd feltekerjük, mint a kalácsot. Laposra lapogatjuk, kb. 3 ujjnyi magas legyen. Tetejét megkenjük tojással és reszelt sajttal megszórjuk. Háromszög alakúra vágjuk és jó forró sütőben megsütjük.