Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg liszt
20 dkg k.cukor
4 tojás
2 ek kakaó
1.5 dl étolaj
1.5 dl víz
1 cs.sütőpor
Krém:
25 dkg porcukor
25 dkg vaj
3 dl tej
1 cs.vanília ízű puding
Szóráshoz: reszelt csokoládé
*
Elkészítés:
1.2 db közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.
2.Kikeverjük a tojássárgákat, vízzel,cukorral ,majd hozzáadjuk az étolajat,lisztet,sütőport és a keményre felvert tojáshabot.
3.A masszát elfelezzük.Az egyik masszát a tepsibe öntjük a másikba belekeverjük a kakaót és azt is a tepsibe öntjük.
4.180c kisütjük a tésztát.Közben elkészítjük a krémet: megfőzzük a pudingot,majd mikor kihűlt beledolgozzuk a vajat,amit kikevertünk porcukorral.
5.Kisült tésztánkat csíkokra vágjuk,tehát 4 db tésztánk lesz.
6.Rétegezve megtöltjük a lapokat:barna lap,krém,sárga lap…oldalát is bevonjuk krémmel,majd megszórjuk reszelt csokoládéval.