Vajas petrezselymes gnocchi sertéspörkölttel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marianna

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Vajas petrezselymes gnocchi sertéspörkölttel

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

80 dkg burgonya
30 dkg liszt
1 tojás
Csipet só
1 ek vaj
1/2 ek zsír
Petrezselyem
1 kg sertéshús (nekem most comb volt)
2 fej hagyma
Kevés olaj
Ízlés szerint pirospaprika
Kevés ételízetsítő
1 paradicsom
Fél paprika
1 kk majoranna

*

Elkészítés:

Először odatesszük a pörköltet.
A felkockázott, megtisztított húst lecsöpögtetjük, közben az apróra vágott hagymát megpiritjuk az olajban.
Szórunk rá kevés pirospaprikát, majd a húst beletesszük.
Hirtelen mozdulatokkal átpiritjuk, majd felöntjük vízzel.
Belekockázzuk a paradicsomot és a paprikát, majd ízlés szerint megszórjuk ételizesítővel.
Fedő alatt pároljuk, majd mikor majdnem kész 1 kk majorannát beleszórunk.
A gnocchihoz a burgonyát megpucoljuk és sós vízbe megfőzzük.
Leszűrjük, megtörjük, majd hozzá adjuk a tojást, sót és a fél evőkanál zsírt.
Ha langyosra hűlt hozzádolgozzuk a lisztet.
Nudliszaggató nagy lyukán forrásban lévő vízbe szaggatjuk.
Amikor a gnocchi a víz tetejére feljön, kiszedjük és petrezselymes vajba forgatjuk.
Jó étvágyat!