Hozzávalók:
Hozzávalók:
2 dl tej, 10 dkg tejföl,10 dkg olvasztott vaj, 2 csapott tk só, 2 ak burgonyapehely, csipet askorbin,50 dkg BL 80 liszt, 1 ek cukor, 2,5 dkg élesztő, 20 dkg öregtészta, ( ez elhagyható)
*
Elkészítés:
Elkészítése:
Gépben tésztát dagasztattam, majd a szokásos módon, kiolajozott kelesztőtálban duplájára kelesztettem. Lisztezett felületre borítottam, 120 g-os darabokra vágtam őket, 10 db lett belőle. Hagytam 10 percig pihenni, majd egyesével ovális formára nyújtottam őket, feltekertem és formára hajlítottam.
Egy mélyebb tepsit kibéleltem sütőpapírral, ebbe ültettem a kifliket, majd egy másik, ugyanekkora, mélyebb tepsit borítottam rá. 6 db kifli fért bele, a maradékot sütőzacskóba tettem. Duplájára kelesztettem, a felső tepsit alaposan bepermeteztem vízzel, majd 220 fokos sütőben sütöttem 25 percig, majd levettem a tetőt és további 5 percig hagytam pirosodni.


