Vajas croissant

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Keny

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

210

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Vajas croissant

Recept leírás:

Hozzávalók:

A tésztához:
·         350 g liszt
·         75 g tejföl
·         100 ml tej
·         0.5 mokkáskanál só
·         2 evőkanál cukor
·         1 db tojás
·         25 g friss élesztő
A rétegezéshez:
·         50 g olvasztott vaj
A kenéshez:
·         1 db tojás

*

Elkészítés:

1.Atészta hozzávalóit beletesszük a kenyér-sütőgépbe, a következő sorrendet betartva:
Alulra kerül a joghurt, tej, tojás, só. Erre öntjük a lisztet, majd a cukor, élesztő következik. Tészta dagasztás-kelesztés programon elindítjuk a gépet. Ez a folyamat kb 120 percet vesz igénybe.
2.Amikor a tészta megkelt, gyúrólapra borítjuk és nyolc egyenlő részre osztjuk. ( kb 8 dkg-os darabok lesznek )
3.Pár perc pihentetés után egyenként kb 15 cm átmérőjű kör alakú lappokká nyújtjuk a cipókat. Nem baj, ha nem szabályos, szépen lehet formára igazítani őket. Minden egyes lapot olvasztott vajjal kenünk meg. Amikor egymásra pakoljuk a 8 réteget érdemes 1-2 órára hűtőbe tenni, hogy a vaj megdermedjen, mert úgy könnyebb formázni.
4.Aztán az egészet egy óriási körré nyújtjuk 1 ujjnyi vastagra, és felvágjuk 8 egyenlő cikkre.
5.Acikkeket egyenként még kicsit nyújtjuk, majd feltekerjük. A tepsit vajjal kikenjük, beletesszük a feltekert croissant, tojással lekenjük.
6.Előmelegített sütőben, 180°C fokon szép pirosra sütjük.

Vajas croissant

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Vajas croissant

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!