Hozzávalók:
30 dkg. darált hús
1 kisebb fej vöröshagyma (5 dkg.)
1,5 db. szikkadt kifli / zsömle
1 egész tojás
1 tk. só
1 tk. mustár
1 tk. ételízesítő (só és cukormentes), ha delikátunk van, a só miatt , akkor kevesebb só kell hozzá.
1 tk. bazsalikom (szárított)
1 tk. őrölt bors
olívaolaj a serpenyő olajozásához
*
Elkészítés:
A kiflit / zsömlét vízben beáztatjuk.
A húst tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, borsot, a megtisztított kockára vágott hagymát, majd az ételízesítőt, mustárt. bazsalikomot, tojást, végül a kinyomkodott kifliket is hozzáadjuk, jól összedolgozzuk.
4 nagyobb, vagy 8 kisebb lepénnyé formáljuk.
A serpenyőt kikenjük az olívaolajjal, felmelegítjük, belerakjuk a lepényeket és takarék lángon (fedő nélkül) addig sütjük, míg szép piros nem lesz.(ez, kb. pár perc, mivel enged egy kis levet a hús, aztán, ha visszasül zsírra, akkor fordítjuk meg)
Amikor megfordítottuk, öntünk alá fél dl. vizet, lefedjük, takarékon csendesen pároljuk. (kb. 10-15 perc)
Végül, ha zsírjára sült, kiszedjük és főzelékkel tálaljuk, vagy tetszés szerint önmagában, salátával fogyasztjuk.
Jó étvágyat hozzá!
régi recept