Vagdalt karaj

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Mária

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
1 kg csontozott karaj
1 db kápia paprika
fél csomag kockázott bacon /de használhatsz szeleteltet is, a képen nekem épp csak kockázott volt otthon/
25 dkg sajt, vékony szeletekre vágva
só, bors,
zsíradék megkenni a tetejét és a forma alját, de massziv, így sütheted tepsiben is alufóliával letatarva.

*

Elkészítés:

A karajt centinként bevagdossuk, de nem az aljáig, kb.
1 cm-t hagyunk, hogy ne essen szét.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk számolva azzal, hogy a bacon is sós.
A kápia paprika magját csumával együtt eltávolítjuk, és felszelteljük keresztben kb.
fél centis szeletekre.
Elkezdjük tölteni a zsebeketszelet sajt, 1 kápia, közepébe bacon, majd megint egy szelet sajt, ez fontos, mert a sütésnél ez ragasztja össze a karajt.
Így haladunk végig, kizsírozott tepsibe vagy formába tesszük, én kevés vizet is szoktam aláönteni.
Szép pirosra sütjük.
Ha megsült, átlósan szeleteljük, mint a méteres kalácsot, mert így mutat benne a töltelék, köretet ízlésünk és fogyókúránk alapján valasztunk hozzá.
Jó étvágyat!
Több recept ITT: https://www.
facebook.
com/eletadoetel