Hozzávalók:
30 dkg sertéscomb
1 vékony szelet kenyér
½ fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kisebb tojás
só
bors
pirospaprika
kevés morzsa
zsír vagy olaj a kisütéshez(lehet a kettő keveréke)
*
Elkészítés:
Volt maradék 30 dkg sertéscomb a fagyasztóban, gondoltam csinálok belőle pár fasírtot, de a húsdarálót nem volt kedvem ilyen kis mennyiség miatt elővenni. Eszembe jutott, hogy végül is azért vagdalt hús a fasírt „hivatalos neve, mert régen nem darálták, hanem apróra vagdalták a húst, most én is így készítem el. Nagyon finom lett.
A húst deszkán egy jó éles késsel pici darabokra vágom, a hagymát apró kockákra vágva hozzáteszem, a fokhagymát présen átnyomom.
Egy vékony szelet kenyeret vízbe áztatok, majd kicsavarom és a húshoz adom.
Hozzáütöm a tojást, beleteszem a fűszereket, ízlés szerint, majd szórok hozzá kevés zsemlemorzsát, annyit, hogy formázható masszát kapjak.
Ezután gömböket formálok a húsmasszából, amiket ellapítok és forró zsiradékban mindkét oldalát jól átsütöm.
Nekem ebből a mennyiségből 7 db vagdalt hús lett.
Sült krumplit készítettem hozzá köretnek és ketchup-al fogyasztottuk.