Hozzávalók:
50 dkg darálthús
1 tojás
2 db zsemle (friss)
1 fej vöröshagyma
só
feketebors (őrölt)
zsemlemorzsa
tej
zsálya
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
1/2 csomag leveles tészta
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu)
*
Elkészítés:
Apró kockákra vágjuk a vöröshagymát és üvegesre párolni az olajon.
össze zúzni a fokhagymát.
Áztassuk tejbe vagy vízbe a zsemléket, majd alaposan nyomkodjuk ki.
Keverjük alaposan össze a hússal a tojást, a zsemléket, a vöröshagymát, ízesítsük sóval, borssal, fokhagymával, aprított zsályával.
Formáljunk a húsból hosszúkás formát egy tűzálló tálon, szórjuk meg zsemlemorzsával.
Süssük 180 fokon 40-50 percig, amíg szép piros ropogós nem lesz. mikor megsült kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni !A leveles tésztát nyújtsuk nagyon vékonyra csomagoljuk bele a kihűlt húst ,tetejét keresztben és hosszában vágjuk be de nagyon óvatosan !Kenjük be tojás sárgájával és süssük pirosodásig !
Tálaljuk főzelékek feltéteként forrón, vagy hidegen kenyérrel, salátával.