Hozzávalók:
80 dkg vadnyúlgerinc, lehet marhafelsál is
20 dkg sárgarépa,10 dkg fehérrépa,egy kis zeller, egy kis karalábé,1-2 babérlevél,1 fej hagyma, 1 db tejfel,,list, só , bors, pirospaprika, ízlés szerint cukor, citromlé
A krumplifánkhoz: 80 dkg krumpli, a liszt minőségétől függően 30-40 dkg liszt, 1 db tojás, só.
*
Elkészítés:
Szerencsés helyzetben vagyok, mert két testvérem is hódol a vadászatnak, így hozzájutok vadhúshoz.
De marhahúsból is nagyon finom.
Ehhez az ételhez a vadnyúl gerincét és a két hátsó combját szoktam felhasználni.
Én így készítem: Egy nagy lábosba olajat teszek, belerakok kis kockákra vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert és egy-két babérlevelet.
3-4 percig kevergetve pirítom a zöldségeket.
Majd belerakom a lehártyázott húst csontosan.
Azért csonttal együtt, mert megfőve az egész húst lelehet fejteni a csontról.
1-2 percig pirítom sózóm, borsozom, megszóróm pirospaprikával majd felöntöm vízzel és addig főzöm míg a hús le nem válik a csontról Ezután kiszedem a húst egy másik tálba és a léből megcsinálom a mártást.
Tejfeles lisztes habarással besűrítem cukorral, citromlével ízesítem.
És én ezután passzírozom át.
A mártással leöntöm a húst.
Krumplifánk: Krumplit főzök megtöröm, teszek hozzá 1-2 dkg tejben megfuttatott élesztőt, sózom és annyi lisztet amennyit felvesz a krumpli.
Gyúródeszkán kinyújtom, pogácsaszaggatóval kiszaggatom és olajban szép pirosra sütöm.
a krumplis masszából kroketteket is készíthetünk.


