Hozzávalók:
1,5-2 KG KOCKÁRA VÁGOT HAGYMA.5 KG VADDISZNÓ,COMB VAGY LAPOCKA 1X1 CM ES KOCKÁRA VÁGVA,80 DKG FÜSTÖLT SZALONNA SZINTÉN KOCKÁRA VÁGVA,0,5 KG PARADICSOM ÉS ZÖLD PAPRIKA,BOROKABOGYÓ,BABÉRLEVÉL,ÍZLÉS SZERINT,ŐRÖLTKÖMÉNY,BORS,FÜSZER PAPRIKA,ÁFONYA VAGY ÁFONYA DZREM,FOKHAGYMA,VÖRÖSBOR,ERÖSPAPRIKA.
*
Elkészítés:
A SZALONNÁT ZSÍRJÁRA SÜTÖM, KI SZEDEM A PÖRCÖT, A ZSÍRBA RAKOM A HAGYMÁT ÉS A ZÖLDPAPRIKÁT, HA MEG FONNYADT BELE TESZEM A PARADICSOMOT, 10-15 PERCIG SÜTÖM, MAJD HOZÁ ADOM A HÚST ÉS A FÜSZEREKET, SAJÁT LEVÉBEN PÁROLOM, PIRÍTOM, MAJD JÓ FÉLE VÖRÖS BORRAL PÓTOLOM A LEVET RÁ.