Hozzávalók:
4 csirkemell
7-8 babérlevél
2 pohár kefir
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
2 evőkanál mustár
2 evőkanál kristálycukor
1-2 evőkanál liszt
1 fej vöröshagyma
1 zeller
1 karalábé
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 kk pirospaprika
2 evk olaj
1nyomat citromlé
1 tk só
2 nyomat piros arany csemege
*
Elkészítés:
A hagymát olajon pirítsd meg. Tedd bele a Piros Aranyat, a zöldpaprikát, a paradicsomot és a szeletekre vágott csirkét. Néhány percig hagyd pirulni őket, majd öntsd fel vízzel. A sárgarépát, a fehérrépát, a zellert és a karalábét vágd vékony karikákra, tedd a húshoz,tedd bele a babér levelet sózd meg, és párold puhára. Ha a hús puha, szedd ki belőle. Majd vedd ki a babérleveleket is.A zöldségeket robotgéppel törd össze, és keverd hozzá a mustárt. A kristálycukrot karamellásítsd, majd engedd fel vízzel, és addig főzd, amíg fel nem oldódik. Öntsd a zöldségekhez, és ízlés szerint tegyél bele citromlevet. A lisztet a kefirrel keverd össze, és habard be vele a mártást. Tedd bele a húst, és egy kicsit melegítsd meg.
Zsemle gombóccal és tésztával is lehet tálalni .
Én mindkettőt készítettem hozzá.
A Zsemlegombóc receptje itt található
http://www.receptlap.hu/recept/zsemlegomboc_9612