Hozzávalók:
1 kg sertéscomb felkockázva
sárgarépa felkarikázva
zöldség felkarikázva
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
só
bors egész (színes is lehet)
babérlevél
majoranna
1/2 dl vörösbor a páclébe
1 ek. mustár
pici citromlé max. 1 ek.
1 vöröshagyma felkockázva
pici zsír
nagyon kevés tört pirospaprika
tejföl és liszt a habaráshoz
tésza köretnek
A fűszerek Toldi fűszertermékekből:
http: //www.toldifuszerek.hu
*
Elkészítés:
Tudom, hogy a vadas marhahúsból jó, mi nem szeretjük. Előkészületnek pedig nem tudtam beírni két napot.
Elkészítem a páclét, a zöldséget, répát felkarikázom, a hagymát és fokhagymát megpucolom, bors, pici só, majoranna, babérlevél, annyi víz, hogy ellepje a zöldséget ez lesz a húspáclé felfőzöm, puha a zöldség leveszem és kihűtöm teljesen. Majd adok hozzá 1 ek. mustárt, 1 ek. citromlét és 1/2 dl vörösbort. Jól összekeverem és beleteszem a felkockázott húst. Legalább két napig hagyom a hűtőben pácolodni. Kiveszem belőle a húst, a babérlevelet és az egész borst kidobom, a többi zöldséget a lével együtt összeturmixolom. Pici zsíron megfonnyasztom a felkockázott hagymát, só, pici tört pirospaprika, kevés víz összekveremés a húst felteszem főni, mintha pörit készítenék. Ha puha a hús, beleteszem a turmixolt zöldséget, majd hozzáadom a tejfölös lisztes habarást. Hagyom picit had rottyanjon. Közben kifőzöm a tésztát, én szivecskés durum tésztát főztem, a gyerkek miatt. Lehet zsemlegombócot is. Együtt tálalom.