Hozzávalók:
1 nyúl/vad, vegyes zöldség, tárkonyecet, b abérlevél, só, bors, szalonna, fokhagyma, majoránna, cukor 5 dkg., bor 1 dl., mustár, citrom, liszt, tefel vagy tejszín, burgonya 2-3 szem, tojás 2, élesztő 2 dkg., olaj.
*
Elkészítés:
Vadas nyúlból, mártással és krumplifánkkal : A páclét elkészítem ( annyi vízzel amennyi éppen ellepi a húst, vegyes zöldség, babérlevél, tárkonyecet, só, bors, felfőzöm, kihűtöm ), ebben tartom a nyulat 2-5 napig.
A húst megtűzdelem szalonnával és fokhagymával, só, bors, majoránnával megszórom, majd fólia alatt puhára párolom, végül zsírjára pirítom.
A vegyes zöldséget megtöröm, pirított cukrot készítek, felöntöm 1 dl.
borral és 1 dl.
páclével, majd beleöntöm a turmixolt zöldséget, mustárt, kevés citromot, liszttel meghintem, tejfel vagy tejszínnel ízesítem.
Pár szem burgonyát megfőzök, 2 tojást 2 dkg.
élesztőt és annyi lisztet teszek hozzá amennyit felvesz , pihentetem, majd pogácsa szaggatóval kiszúrom, forró olajban sütöm.