Vadas marha, zsemlegombóccal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsuzsa2

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Vadas marha, zsemlegombóccal

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg marhahús, lehet lábszár is
egy csomag leveszöldség
1,5 dl tejföl
1 babérlevél
1 kk mustár
só, bors

*

Elkészítés:

A marhahúsból és a zöldségekből AMC módra húslavest főzök. Azaza, berakom az összes hozzávalót a 20 cm-es párolóbetétbe, beleengedem a 4,5 l-es AMC alapelembe, feltöltöm annyi vízzel, hogy ne lepje el a hozzávalókat, fűszerezem, lezárom a secuval és magas hőfokon a gyorsfőzőfedő lezárásáig melegítem. Amikor a fedő lezárt, egészen kicsire veszem alatta a hőforrást, 25 percre állítom az audiothermet és megfőzöm a levest. Hagyom, hogy a secu lassan engedje el a nyomást.
Mikor felnyitható, kiemelem a párolóbetétet a zöldséggel és a hússal. A húst éles késsel felszeletelem, előmelegítek egy 3,5 l-es 24 cm-es AMC alapelemet az első pirosig és a főtt hússzeletek mindkét oldalát jól átpirítom benne. Még sózom és ráöntöm a következő mártást:
a leveszöldségeket húslevessel leturmixolom, hozzákeverem a tejfölt, a mustárt és beledobom a babérlevelet. Ezt a mártást öntöm a kisült húsra. Kicsit összefőzöm és kész ia a vadas! Zsemlegombóccal tálalom.
Közkívánatra két zsemlegombóc receptet is írok: Ez egy alaprecept, a másik meg egy ismerősöm receptje: Hozzávalók: 1 1/2 zsemle, 8 dkg liszt,2 tojás, petrezselyemzöld, bors, só. Az apró kockákra vágott zsemlét előmelegített AMC serpenyőben halványra pirítjuk, megszórjuk a finomra vágott zöld.petrezselyemmel,és 1-2 percig együtt pirítjuk. A tojásokat elkeverjük egy kanál vízzel, megsózzuk,megborsozzuk,belekeverjük a lisztet,a zöldpetrezselymes pirított zsemlekockát. A 4,5 l-es alapelemben vizet forralunk, beletesszük a pastabetétet és evőkanállal beleszaggatjuk a zsemlegombócokat. Kifőzzük, a pastabetétet kiemelve a zsemlegombócot a vadassal tálaljuk
Másik: Lonka zsemlegombóca (finomabb variáció) 2 db zsemlét felszeletelek, kevés vízzel puhára felmorzsolom, 1-2 egész tojással, pici sóval, zöldpetrezselyemmel, borssal, 10 dkg liszttel összekeverem. Egy első piros jelzésig előmelegített AMC elemben (pl. a palacsintasütőben) megpirítok 2 db kockákra vágott zsemlét. (Nem kell hozzá semmilyen zsiradék!) A zsemlekockákat könnyedén belekeverem a masszába. A 4,5 l-es alapelemben sós vizet forralok, beleteszem a pastabetétet, a zsemlegombóc anyagából kis gombóckákat formálok és a forró, sós vízben kifőzöm. Mikor kész, kiemelem a vízből a pastabetétet, lecsorgatom a gombócokat. Nem kell leöblíteni.

Vadas marha, zsemlegombóccal

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Vadas marha, zsemlegombóccal

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!