Vadas marha szalvétagombóccal.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

zsuzsimama

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Haladó

Vadas marha szalvétagombóccal.

Recept leírás:

Hozzávalók:

A recept hozzávalói (4 személyre)60 dkg vesepecsenye1 fej vöröshagyma3 db sárgarépa közepes nagyságú2 db kisebb fehérrépa0.5 db zeller (kb. 5 dkg)10 dkg füstölt szalonna8 szem borókabogyó1 teáskanál egész feketebors4 db babérlevél0.5 dl ecet0.5 dl száraz fehérbor0.5 dl olaj3 evőkanál vajsó1 evőkanál cukor0.5 db citrom1 evőkanál liszt4 szelet citrom a tálaláshozA szalvétagombóchoz:4 db zsemle1 db vöröshagyma1 evőkanál vágott petrezselyemzöld3 dkg vaj3 db tojás2 dl tej20 dkg lisztsó, borskevés olvasztott vaj a kenéshez1 db vékony pamutvászon tüll anyag, 20 cm zsineg.

*

Elkészítés:

A hús elkészítése: A szalonnát kockázzuk fel, a hagymát és a zöldségeket szintén.
Tegyük tálba a húst, és szórjuk rá a borókát, a borsot, a babért.
Keverjük össze az ecetet, olajat, fehérbort 2 dl vízzel és locsoljuk a húsra.
Adjuk hozzá az előkészített zöldségeket, és 1 napra tegyük érni a hűtőbe.
Takarjuk le fóliával.
Másnap vegyük ki a húst, öntsük le a levét egy lábasba.
A szalonnát süssük ropogósra, majd adjuk hozzá a vajat.
Sózzuk meg a húst minden oldalán.
Tegyük a forró zsiradékba, és süssük nagy lángon néhány percig.
Vegyük ki a húst, és tegyük félre.
A visszamaradt zsíradékba tegyük bele a zöldségeket, és szórjuk meg a cukorral.
Pirítsuk aranybarnára.
Adjuk hozzá a szeletelt citromot, öntsük fel a páclével, tegyük bele a húst, és fedő alatt pároljuk 1 órán keresztül.
Ezután tegyük át tepsibe, és 180 fokos sütőben süssük további 1 órát.
Közben locsolgassuk a pecsenyelével.
Vegyük ki a megpuhult húst, a zöldséget turmixoljuk össze a pecsenyelével.
Keverjük simára a lisztet 0, 5 dl vízzel, és adjuk a mártáshoz.
Forraljuk fel, sózzuk meg, majd gazdagítsuk tejszínnel.
Szeleteljük fel a húst, és tálaljuk citromszeletekkel, (elmaradhat), kínáljunk mellé szalvétagombócot szeletelve.
A készítése a következő: A vászonszalvétát bevajazzuk, és kiterítjük.
A zsemlyéket felkockázzuk, és tepsibe terítve megpirítjuk.
A hagymát tisztítás után apróra vágjuk, 2-3 percig vajon pároljuk, a petrezselyemzöldet is hozzákeverjük.
Ezután a pirított zsemlyekockával összekeverjük.
A tojásokat a tejben elhabarjuk, a lisztet beleszórjuk, sózzuk, borsozzuk.
Végül a zsemlyékre öntjük.
Összedolgozzuk, és hosszúkás rúdba formázzuk, majd a szalvétába csavarjuk, és a két végét jó szorosan bekötjük.
Lobogva forró, enyhén sós vízben engedjük, de akkora legyen az edény hogy ellepje az egészet, és kényelmesen beleférjen.
20 percig főzzük éppen csak gyöngyözzön a vizünk.
Ezután kiemeljük, és lehűtjük, majd felszeleteljük a húsunk mellé.
A szószt ráöntjük a húsra.

Vadas marha szalvétagombóccal.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Vadas marha szalvétagombóccal.